Jag dissar hatprat

Jag dissar hatprat är en kampanj för att motarbeta hatprat. Kampanjen har startats av undervisnings- och kulturministeriet.

Delta i kampanjen

Kampanjen inleddes den 2 oktober 2017, som är den internationella antimobbningsdagen och FN:s ickevåldsdag Se kampanjvideor på undervisnings- och kulturministeriets Facebook-sida. Gilla videorna för att berätta att du är med och dissar hatprat. Få med dina vänner genom att tagga dem i kommentarfältet.

Följ med kampanjen och berätta om ditt engagemang i sociala medier. Kom ihåg att använda hashtaggen #torjunvihapuhetta.

Medverkande

Bakom kampanjen står undervisningsminister Sanni Grahn-Laasonen, europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho samt undervisnings- och kulturministeriet. I arbetsgruppen för projektet medverkar ett flertal organisationer och föreningar:

De medverkande är: Finlands Olympiska Kommitté, Koulukino, Sällskapet för mediefostran, Finlands biblioteksförening, Kultur för alla-tjänsten, Finlands Ungdomssamarbete - Allians rf, Finlands studentkårers förbund, Finlands Gymnasistförbund, Finlands studentallians OSKU rf, De yrkesstuderandes förbund i Finland - SAKKI rf, Finlands studerandekårers förbund - SAMOK rf, Finlands Scouter rf, Me-säätiö, Mannerheims Barnskyddsförbund rf, Tammerfors universitet.

#torjunvihapuhetta

Följ med och delta i kampanjen i sociala medier med hashtaggen #torjunvihapuhetta.