Tynkkynen tuomittiin mittaviin sakkoihin vihapuheesta

Tynkkysen tuomio

Taas on koittanut päivä, kun oikeus on saanut rankaistua suurta vihapuhujaa. Sebastian Tynkkynen palkittiin tänään rasistisista solvauksistaan yli 4 000 euron sakoille, jotka olivat ainakin joidenkin mielestä oikeutettuja hänelle.

Juuri nyt Sebastian Tynkkynen toimii kansanedustajana eduskunnassa. Sakon suuruudeksi hänelle määrättiin 70 päiväsakkoa, jotka tekevät hänen tuloillaan peräti 4 400 euroa.

Sebastian Tynkkynen on itse sanonut sen, että hän ei myönnä rikosta. Käytännössä hän siis kiistää tuomion, ja on erittäin todennäköistä, että hän myös tulee jatkamaan taistelua sakon kumoamista vastaan. Nähtäväksi jääkin se, että onnistuuko Tynkkynen tässä hommassa, vai tuleeko hänen päällensä vain lisää maksettavaa oikeudesta. 

Lisäkulut voisivat olla harmillinen asia hänen uralleen, sillä tyypillisesti kulut voivat nousta pitkään jatkuneissa tapauksissa jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.

Mistä jupakka sai alkunsa

Alunperin Sebastian Tynkkynen on julkaissut tekstit jo vuonna 2017. Ensimmäiseen tuomioon meni siis reilut 4 vuotta siitä päivästä, kun tekstit oli julkaistu.

Tekstit julkaistiin aikanaan hänen omalla Facebook seinällään. Kyseisellä seinällä on kymmeniä tuhansia lukijoita, ja kuvankaappauksiakin levitettiin teksteistä kovaan tahtiin ympäri sosiaalista mediaa.

Kyseessä ei ole myöskään ensimmäinen kerta, kun Sebastian Tynkkynen olisi saanut tuomion rikoksista. Hänet on aikaisemmin tuomittu vuosina 2017 sekä 2020. Molemmilla kerroilla kyseessä oli sama rikos, eli kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Hän ei siis ole osallistunut taisteluun rasismia ja fasismia vastaan.

Hän ei siis selvästikään ole ottanut opiksi teoistaan, vaan hän on jatkanut vihapuhetta vielä tähänkin päivään asti.

Mitä mieltä puolue on

Juuri nyt puoleen johdossa toimiva Riikka Purra on kerinnyt jo kommentoimaan sitä, että mitä mieltä puolue on Tynkkysen rikoksista ja toiminnasta. Hänet valittiin puolueen johtoon Seinäjoella 2021 kun aikaisemmin puoluetta johtanut Jussi Halla-aho ei enää yllättäen asettunutkaan jatkamaan uraansa puolueen johtajana.

Purran omien sanojen mukaan Sebastian Tynkkysen saamat 3 tuomiota eivät tule vaikuttamaan hänen asemaansa puolueessa. Juuri nyt Tynkkynen toimii puolueen yhtenä varajohtajista, joten tuomiot saattavat ainakin ylisellä tasolla vaikuttaa maineeseen sekä menestykseen.

Riikka Purran mukaan Sebastian Tynkkynen on valittu osaksi puoluetta äänestäjien toimesta. Näin siis voisi olettaa ainakin sen, että hänen mielestään äänestäjät ovat vielä siinäkin vaiheessa oikeassa, vaikka heidän valitsemansa henkilö olisi tuomittu rikoksesta useita kertoja.

YouTube:sta tihkui lisätietoja

Pian tuomion jälkeen Sebastian Tynkkynen järjesti omalla YouTube kanavallaan live-lähetyksen.

Tunnetusti jokainen ei jaksa kuunnella kyseisen herran paasausta alusta loppuun asti, mutta tärkeimpänä asiana hän halusi sanoa seuraajilleen sen, että hän aikoo valittaa tuomiosta heti kun se on mahdollista ja taistella loppuun asti.

Hän on muun muassa alusta asti kiistänyt sen, että olisi syyllistynyt mihinkään rikokseensa. Sama linja on toiminut myös aikaisempien tuomioiden kohdalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *